Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Обласна влада на Буковині встала на бік РПЦвУ? Відмовили в реєстрації статуту через каліграфію

    Чернівецька обласна державна адміністрація досі не може придумати відповідь на заяву громади с.Рингач від 10 березня 2019 року. Цю відповідь чиновники повинні були надати протягом 1 місяця, в деяких випадках 3 місяців.

    «А вже минуло 9 місяців і ми не можемо добитися відповіді. Мабуть для наших царків закони не писані», – наголошують члени громади у своєму зверненні в соцмережах.

    Нагадаємо що 10 березня відбулися збори про перехід релігної громади с.Рингач з УПЦ(РПЦ) в ПЦУ, в яких взяло участь 70 прихожан, які прогулусували одноголосно за перехід до ПЦУ. На зборах були присутні представники влади, поліція, журналісти, які проводили відео зйомку, але вибір громади для влади не важливий.

    «На наші звернення ми так і не отримали ніякої відповіді! Це непосильно здоровому глузду, українські чиновники, порушуючи закон, відстоють церкву, яка має центр в країні окупанта і це все відбувається на 5 році війни! Отець Серафим (РПЦ) оприлюдніє документи, які надала ОДА. А нам ОДА говорить, що ніякої відповіді немає. Хтось займається обманом??? Просимо ОДА надати відповідь найближчим часом», – обурюються віряни.

    Дійсно, на оприлюдненому московським священиком відео, показано відповідь управління культури Чернівецької ОДА. Але датована вона серпнем місяцем. У тексті документи говориться про відмову в реєстрації нового статуту громади через «нечітку каліграфію не змогли з’ясувати прізвища окремих осіб, присутніх на зборах».

    У той самий час в документі згадується, що до ОДА надішли заяви про відкликання підписів під протоколом за перехід до ПЦУ.

    Питання: якщо чиновники не могли розібрати прізвища, як тоді вони могли зрозуміти, що люди, які відкликали заяви – ті самі люди, вказані в протоколі?

    Також наводять на думку інші кадри з оприлюдненого відео. Заяви до ОДА про відкликання підписів написані на однакових бланках як під копірку.

    І складається таке враження, що більшу частину списку вірян на підтримку РПЦвУ написані одним почерком.

    Раніше віряни ПЦУ скаржилися на погрози і оббріхування священиком РПЦвУ Серафимом.

    Найсвіжіше

    Популярне