Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    РПЦвУ на своєму синоді назвали себе розкольниками – богослов

    Синод РПЦвУ виніс цікаве рішення: “хто вступає в євхаристичне спілкування з відлученим, сам відлучається від спілкування з Церквою”. Таким чином Московський Патріархат в Україні сам назвав себе розкольниками.

    Про це заявив богослов архімандрит Кирил Гворорун. На його думку РПЦвУ не виконують власних постанов Синоду. Московський Патріархат згідно свого останнього рішення мав розірвати Євхаристійне спілкування з усіма православними церквами які співслужили із кліриками Константинопольського та Олександрійського патріархату та Елладською православною церквою. А це все ортодоксальне православ’я на сьогодні.

    – Задля “збереження канонічної та духовної чистоти й непорочності Церкви”, як зазначається у зверненні Синоду, УПЦ має негайно розірвати стосунки з усіма Церквами, які зберігають стосунки з Константинополем, Александрією і Афінами, тобто з усіма Церквами, – пише він у своєму Facebook.

    Богослов каже що, місце “справжної Церкви Христової”, на яке претендує РПЦвУ, вже зайняте. Саме так називають себе різні старостильницькі розколи, які скоро можуть залишитися єдиним партнером для УПЦ. Бо ті точно не мають спілкування ані з Константинополем, ані з Александрією, ані з тими хто з ними у спілкуванні.

    Найсвіжіше

    Популярне