Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    «Лукаві наміри»: У Церкві Еллади рішуче відреагували на заяви грецького політика-прихильника Росії

    Постійний Священний Синод Елладської Православної Церкви рішуче оголосив, що будь-яка точка зору, яка суперечить соборному рішенню визнати автокефалію Церкви України, є несвоєчасною, несовісною та «лукавою».

    Таким є відгук на попередню заяву грецького політика Паноса Камменоса про відповідальність Церкви та архієпископа Ієроніма за будь-які геополітичні зміни в регіоні після визнання автокефалії Церкви України, повідомив речник ПЦУ архієпископ Євстратій з посиланням на Orthodox Times.

    Священний Синод наголошує, що рішення про проголошення Вселенським Патріархатом Автокефальної Церкви України було ухвалене без поспіху та соборно, спираючись на церковні канони, а не на націоналістичні течії чи через інше втручання.

    Він також наголошує, що «наша Свята Церква повністю поважає свободу та відповідальність кожної людини, права людини для громадян кожної країни та релігійне визнання вірян усіх християнських Церков тієї самої конфесії, і завжди бажає «миру для усього світу».

    Синод також повідомляє у своїй заяві, що «будь-яка інша точка зору, формулювання та посилання на цю конкретну проблему є несвоєчасними, несовісними і повністю ґрунтується на «лукавих намірах».

     

    Найсвіжіше

    Популярне