Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Люди повинні розуміти, де чорне, а де – біле: Естонський капелан про перейменування МП

    Капелан Естонської Православної Церкви Айвар Сарапік впевнений, що за РПЦвУ треба остаточно закріпити її істинну назву.

    «Це потрібно довести до логічного кінця і подивитися, що буде далі. Просто полемізувати, піднімати градус протистояння немає сенсу. Люди самі повинні для себе чітко розуміти: ось це чорне, а ось це біле. Поки є можливість називатися сірим, нічого хорошого, я думаю не буде», – розповів капелан Естонської Православної Церкви Айвар Сарапік коментуючи перейменування РПЦвУ.

    «В Естонії вона називається Естонська Православна Церква Московського Патріархату. Естонською це «Moskva Patriarhaadi Eesti Oigeusu Kirik». У цьому сенсі там дуже чітко сказано, що це саме Московський Патріархат в Естонії», – сказав капелан в інтерв’ю для РІСУ .

    Отець Айвар Сарапік впевнений що Українській владі потрібно «прийняти нарешті закон про капеланство».

    Також він розповів про досвід здобуття автокефалії Естонською Православною Церквою у 1996 році: «1993 року розв’язалися юридичні питання, 1996-го – канонічні питання, а 1999 року ми вже вибирали нового митрополита Естонії. Фактично було відновлено все те, що Москва від 40-го до 46-го року знищила і відібрала». На його думку Кіпрська Православна Церква стане наступною хто визнає автокефалію ПЦУ.

     

    Найсвіжіше

    Популярне