Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Генштаб відреагував на заяву полковника Ноздрачова

    Генеральний штаб ЗСУ відреагував на заяву Начальника Управління цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України полковника Олексія Ноздрачова. Він заявляв, що українські військові готові до реінтеграції з російськими військовими і бойовиками терористичних «ЛДНР», але є проблема з ветеранами.

    Відповідна заява була оприлюднена на сторінці Генштабу на сторінці у Facebook. У свою чергу Ноздрачов вибачився за свої висловлювання та заявив що готовий нести покарання.

    Про це повідомляє Український мілітарний портал.

    В Генштабі відповіли, що його заява не є позицією Генерального штабу та Збройних Сил України.

    Цитата Генерального штабу ЗСУ:

    Оціночні суб’єктивні судження, у тому числі політичного характеру, що висловлені сьогодні, 12 грудня, полковником Олексієм Ноздрачовим під час круглого столу у Національному інформаційному агентстві «УКРІНФОРМ» — не є позицією Генерального штабу та Збройних Сил України.

    Начальник Управління цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України полковник Олексій Ноздрачов не мав повноважень оприлюднювати будь-які заяви, що виходять за межі його службових обов’язків та компетенції очолюваного ним підрозділу.

    За даним фактом начальником Генерального штабу – Головнокомандувачем Збройних Сил України призначено службове розслідування, про результати якого буде поінформовано додатково.

    Нагадаємо, що відповідаючи на запитання журналіста чи існує майданчик для вирішення питань комунікації з окупованими територіями і ветеранами, полковник заявив про готовність української армії до реінтеграції з російською армією.

    «Питання реінтеграції, це в першу чергу питання безпеки. Я вас хочу запевнити, що військовий і військовий росіянин, які проти нас воювали і продовжують воювати і навіть ті військові, які є у формуваннях Донецької і Луганської областей, якщо буде прийнято політичне рішення і імплементоване, вони реінтегруються дуже швидко. Тому що всеж-таки крім національної ідеї існують військові традиції. І порозумітись військовим росіянам і військовим українцям, навіть якщо вони були ворогами, краще. Але не забувайте, що існують праворадикальні рухи, які не контролюються державою (не будемо вдаватися в деталі). Беремо загальну картинку, праворадикалізм зараз випущений безконтрольно і немає (крім спеціальних служб) державної політики щодо реінтеграції саме цих ветеранів (а іноді не завжди ветеранів, а іноді не завжди людей, які піклуються про безпеку держави), до державної політики та реінтеграції до ініціатив», — заявив він.

    Полковник додав, що «ми зможемо вдало реінтегрувати Донецьку та Луганську області, якщо сильне українське суспільство займеться реінтеграцією іншої частини суспільства».

    Полковник Олексій Ноздрачов в період боїв за Донецький аеропорт, взимку 2014-2015 років, перебував на окупованій території в якості офіцера української сторони Спільного центру контролю та координації.

    Полковник Ноздрачов вже встиг вибачитись на своїй Facebook сторінці.

    «Шановні військовослужбовці, ветерани, українці!!! Сьогодні, під час круглого столу, я допустив велику помилку – некоректно висловившись стосовно ветеранів і військовослужбовців, що виконують завдання у боротьбі з російською агресією. Я відверто помилився у своїх висловлюваннях і прошу мені пробачити цю помилку. Я абсолютно не висловлював думку керівництва Збройних Сил України, це моя провина і я її усвідомлюю», – написав він.

    «Щодо мене та моїх дій начальником Генерального штабу – Головнокомандувачем Збройних Сил України призначене службове розслідування. Я готовий понести покарання. Моя особиста позиція є патріотичною та підтверджена діями з перших днів війни. Сказане мною не є відображенням того, що я хотів донести. Мені прикро за те. Прошу вибачення» – підсумував у своєму повідомлені Олексій Ноздрачов.

    Найсвіжіше

    Популярне