П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Активісти ПЦУ скаржаться на погрози і оббріхування від священника РПЦвУ

    Священник Російської Церкви в Україні (УПЦ МП) Серафим в селі Рингач Чернівецької області вживає спроб протидіяти жителям села, які бажають створити громаду Православної Церкви України і проводити Богослужіння рідною українською мовою.

    Про це повідомляється на сторінці місцевого храму Вознесіння Господнього у соцмережах, повідомляє Релігійна правда.

    «Бачачи, що жителі села у ваганні та очікуванні (та й відвідували його службу лише 10-20 осіб), він почав звозити чужинців, запровадив бурхливу діяльність у Фейсбуці, кажучи довірливим прихожанам, коли і що поширювати, почав займатися не тільки оббріхуванням, але й погрозами та шантажем на адресу активістів ПЦУ», – йдеться у публікації.

    Згідно з повідомленням, «уся ця вакханалія особливо активізується з початком релігійних постів» – і у Великий, і в Петрівський, і ось вкотре почалася знову.

    «Виявляється, дуже легко маніпулювати людьми, особливо, коли ти священник. Говорити напівправду, писати брехню, змішуючи з моментами істини, перекручувати факти, навішувати «ярлики» сектантів, «розкольників», сіяти в селі ворожнечу та ненависть», – нарікають прихильники ПЦУ.

    Зокрема, повідомляється, що протоієрей Серафим влаштував «переговори» щодо черговості служінь, на яких була присутня менша частинарелігійної громади. Однак це не завадило йому «поставити на розгляд» питання про недопустимість «аренди їхньої церкви».

    «Хіба ми мали в ній соняшникове насіння продавати? Хіба не будували її всі разом, коли о.Серафим ще й не народився? Хіба не жертвували при кожній нагоді і проханні кошти, за які тепер встановлено сигналізацію, відео спостереження та фотографування наших служб «під плотом» (за їх висловом)? Хіба Бог не всюди: у наших помислах, діях, у церкві і біля неї, не у наших душах та серцях?» – запитують віряни помісної Церкви України.

    Найсвіжіше

    Популярне