П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Удар по «скрєпах» Росії: Релігієзнавиця оцінила перенесення Різдва в Україні

    Московський патріархат вважає святкування Різдва 7 січня однією з головних «скрєп», тому всіляко чинитиме опір перенесенню цієї дати в Україні на 25 грудня.

    Про це розповіла в ефірі ObozTV релігієзнавиця Людмила Филипович, коментуючи дискусію у Православній церкви України щодо святкування Різдва.

    На запитання, чи буде Московський патріархат противитися планам ПЦУ, Филипович відповіла: «Так, без сумніву. Це одна зі «скрєп», на яких тримається ця церква, і вони звинувачують зараз календарних реформаторів у тому, що вони розхитують основи віри, що цього не можна в жодному разі робити».

    «Церква Московського патріархату в опір новій Церкві вкладає шалені гроші. Ми все це робимо на основі волонтерства, любові до нашої країни і нашої церкви, а ті тачками возять гроші просто-напросто», – заявила релігієзнавиця.

    При цьому експерт вважає, що ПЦУ поки не варто поспішати з перенесенням дати Різдва, оскільки свідомість людей має бути готовою до цього.

    «Але ситуація може різко змінитися вже завтра. Можливо, з’являться якісь нові обставини, які переконають нас змінити цю дату. Я абсолютно погоджуюся з ПЦУ, що нам треба святкувати не дату, а подію. Яка різниця, в який день ви будете хвалити Господа за те, що дав нам життя, дав Ісуса Христа і різко повернув життя Всесвіту в нове русло і нову парадигму? Давайте ми будемо християнами в душі, а не тільки за обрядом», – підсумувала вона.

    Найсвіжіше

    Популярне