Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    Громадянку Австрії, яка закликала Путіна ввести війська, ув’язнили на 14 років

    В Австрії засудили до 14 років позбавлення волі 42-річну громадянку Моніку Унгер, яка створила радикальну організацію під назвою Staatenbund. Вона намагалася «наказати» австрійській армії повалити чинну владу, а також просила військової допомоги у президента РФ Володимира Путіна.

    Як уточнюється, Моніку Унгер засудили за участь у радикальній організації, яка намагалася ініціювати повалення державного ладу, а не за заклик до президента Росії Володимира Путіна, повідомляє Цензор.НЕТ.

    Під час оголошення вироку суд у південному місті Грац зазначив, що суворе покарання виправдане чітким сигналом – «антидержавна діяльність нетерпима».

    Унгер постала перед судом разом із 13 іншими членами руху, які були заарештовані у квітні 2017 року за участю понад 450 поліцейських. Другого заступника Унгер, 71-річного ексспівробітника поліції, також визнали винним у держзраді і засудили до 10 років в’язниці. 12 інших членів були визнані винними у «створенні антидержавної організації» і ув’язнені на термін до 3 років.

    Організація Staatenbund була створена у 2015 році і видала окремим членам «дипломатичні паспорти», а також власні номерні знаки. Організація заборонила членам платити податки уряду Австрії і зібрала майже 40 000 євро зборів у свій власний «реєстр землі».

    Унгер зізналася, що намагалася організувати «затримання» і «суд» над чинними посадовцями, суддями і банківськими службовцями, щоб замінити їх власною адміністрацією.

    На думку Унгер, вона була «жертвою репресивної системи».

    Найсвіжіше

    Популярне