П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    «Ніколи не спонсорувала АТО»: Директор Софії Ротару виправдався перед Росією

    Концертний директор Софії Ротару Сергій Лавров заявив, що артистка ніколи не спонсорувала АТО. Він виступив в ефірі російської передачі «60 мінут», де обговорювався скандал через майбутній виступу української артистки на шоу «Пєсня года 2019».

    Лавров в відеобесіді з російськими журналістами різко відповів на критику на адресу Ротару, заявивши, що вона ніколи не допомагала АТО, повідомляє видання НВ.

    «Софія Ротару ніколи не спонсорувала АТО і не посилала банки з варенням. Те інтерв’ю сестри Ліди – повна підстава і брехня журналістів жовтої преси. Софія Михайлівна абсолютно миролюбна людина. Вона ніколи б не спонсорувала війну. У неї є, кого спонсорувати. У неї п’ять сестер і братів, у неї внуки, у неї діти. Тому всі висловлювання про те, що вона спонсорувала війну – абсолютна брехня», – заявив він.

    Лавров також прокоментував відмову Ротару виступати на торішній «Пєснє года». Він заявив, що співачка вирішила не брати участі в щорічному концерті зовсім не через свою громадянську позицію і любов до України, а через страх провокацій.

    «І що стосується заробітків в Росії, теж хочу пояснити. В цьому році артистка приїжджає на Пісню року, яка завжди була безкоштовною для всіх артистів. І Софія Михайлівна в тому числі безкоштовно працює на Пісні року. У минулому році Порошенко намагався ввести воєнний стан в Україні, і він це зробив. Чоловіки від 18 до 60 років не могли виїжджати з України. І це сталося саме в той день, коли Софії Михайлівні потрібно було виїжджати на Пісню року в поїзді. І ми побоялися провокацій, тому що з поїзда могли зняти звукорежисерів, балет, чоловіка-адміністратора. І вона з причин мотивованим не змогла приїхати», – зазначив він.

    Відзначимо, напередодні в Росії розгорівся скандал через гастролі Ротару і її участь в «Пєсня года». Глава соціального комітету Ради федерації Росії Валєрій Рязанскій звинуватив Ротару в тому, що вона їде в Росію за грошима і закликав бойкотувати її концерти:

    «Звичайно, кажуть, що культура і мистецтво поза політикою, але в житті не так. Коли потрібно заробити, їдуть. У Мінкультури повинен бути інструмент впливу на таких артистів, але це не повинно бути складання чорних списків, подібно до того, що відбувалося на Україні», – заявив він, додавши, що «найкращою відповіддю на такі виступи стали б порожні місця в залі».

    У Мережі активно обговорювали, як Ротару спонсорувала АТО, звинувачуючи її в підтримці України. «Кажуть, Софія Ротару відправляла в зону АТО варення. Готовий сперечатися, воно було з лаванди», – написав у Twitter телеведучий Євгеній Попов.

    Концерти Ротару в Росії також прокоментувала ведуча «Пєсні года» Ангеліна Вовк, яка розкритикувала співачку. «Я дивуюся такій позиції людини. Ну, по-перше, якщо ти так погано ставишся до Росії, ну навіщо ти сюди їдеш за грошима? На місці Софії я б не поїхала сюди заробляти, як би не були потрібні гроші. Я розумію, артист – поза політикою. Але, якщо ти дійсно поза політикою, тоді не підтримуй армію, яка воює з нашою країною», – заявила Вовк.

    Варто відзначити, що напередодні російські ЗМІ розсекретили розмір гонорару Ротару в Росії. Зокрема, повідомлялося, що артистка розглядає пропозиції про виступи на новорічних корпоративах в Москві, а її гонорар за один концерт становить від 50 до 60 тисяч доларів.

    Найсвіжіше

    Популярне