Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Митрополит Олександр (Драбинко): ПЦУ допомагає віруючим позбутися рабської психології РПЦвУ

    ПЦУ, на відміну від «УПЦ МП», звільнилася від рабської психології перебування «під Росією». Про це заявив в інтерв’ю «Українському радіо» митрополит Олександр (Драбинко), відповідаючи на питання: чому в Україні досі не всі сприймають автокефалію, повідомляє «Інформаційний спротив».

    «На жаль, у нас є в певній мірі рабська психологія, яка була вироблена у нас за 300 років перебування в Російській імперії в церковному плані, і ще 70 років вавилонського полону радянської імперії. У нас серед віруючих і духовенства є якесь благоговіння. У віруючих – перед священиком: як батюшка скаже, так і повинно бути. Немає власного євангельського підходу до канонічного осмислення процесів, що відбуваються в нашому житті. У єпископату – страх перед Священним Синодом, який переведе з кафедри або позбавить місця, у священиків – перед єпископом», – зазначив митрополит.

    «Я просто сподіваюся, що ця рабська психологія вже відсутня в Православній Церкві України. І на мою думку, так повинні чинити і ті, хто перебуває під московським патріархатом. Україна є прикладом в політичному плані, коли архістратиг Михаїл піднімає над Києвом меч гідності і свободи, звільняючи нас від пут тоталітаризму. Так само, я сподіваюся, буде і з церковним життям», – додав Драбинко.

    «На сьогодні ми маємо повноцінну автокефалію, ми абсолютно ні в чому не залежні від Константинополя, ми абсолютно рівноправна Церква-сестра, як і Константинопольська«, – відповів митрополит і додав, що жодним чином не шкодує про те, що приєднався до автокефальної Української Церкви.

    Найсвіжіше

    Популярне