Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Епіфаній закликав владу натиснути на окупантів в Криму, а вірян – молитися за братів і сестер у окупованому Криму

    Предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній просить президента країни Володимира Зеленського, Кабінет міністрів і правоохоронні органи вжити заходів щодо припинення тиску окупантів на ПЦУ в Криму.

    «Окремо наголошуємо на необхідності терміново і невідкладно ухвалити рішення Кабінету міністрів України щодо вирішення питання власності на приміщення собору та єпархіального управління в Сімферополі. Цей крок продемонструє юридичну і моральну підтримку українській громаді Криму з боку нашої держави та дасть можливість більш ефективно захистити її права на міжнародному рівні», — йдеться у рішенні Синоду ПЦУ, опублікованому на сайті Церкви.

    Митрополит Епіфаній додав, що спроби окупаційної влади закрити доступ до собору святих Володимира і Ольги в окупованому Сімферополі, а також зобов’язати громаду знищити храм на честь Успіння образу Божої Матері «Неопалима Купина» в Євпаторії — це порушення міжнародних зобов’язань Росії в сфері забезпечення прав людини.

    «Звертаємося до всіх православних вірних з проханням молититися за братів і сестер у окупованому Криму, які страждають від гоніння російської влади, та про Божий захист від наруги і знищення храмів святих Володимира і Ольги у Сімферополі та на честь Ікони Божої Матері «Неопалима Купина» у Євпаторії», – говориться в заяві.

    Найсвіжіше

    Популярне