П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Російський олігарх створює армію «православних тролів»

    Російський бізнесмен, «православний олігарх» Костянтин Малофєєв, який брав активну участь в анексії Криму та окупації частин Донецької і Луганської областей, намагається організувати мережу «православних тролів».

    Про це пише видання «Відкриті медіа» з посиланням на адміністраторів кількох пабліків, які спілкувалися з представниками Малофєєва.

    Співробітники «православного» бізнесмена звертаються до пабліків, які мають націоналістичний напрям, з пропозицією грошей. Вони стверджують, що з ресурсів створюється мережа для «нового патріотичного правого руху», насправді, як зазначає видання, Малофєєв намагається створити фабрику «православних тролів», повідомляє Інформаційний спротив.

    В одному з листувань співробітник Малофєєва стверджує, що представляє недавно створену «Російську молодіжну організацію», і рекомендує своїм респондентам підписатися на сторінку організації в «ВКонтактє». Проте насправді за посиланням розміщений паблік московського відділення «Двоголового орла» – ще одного «патріотичного руху», який очолює Малофєєв.

    Співголова московського відділення «Двоголового орла» Андрій Афанасьєв був серед тих, хто листувався з адміністраторами сторінок. Він заявив журналістам, що зустрічався з адміністраторами кількох пабліків для спілкування і обміну думками. Афанасьєв не виключив, що ті можуть отримати гроші, але це можливо тільки на конкурсах зі створення контенту. Наприклад, на конкурсі малюнків про царську сім’ю, який проводять структури Малофєєва.

    «Російська молодіжна організація», на базі якої хочуть сформувати новий рух, є дочірньою структурою Всесвітнього російського народного собору (ВРНС). ВРНС очолює російський патріарх Кіріл, її створила РПЦ 1993 року. Від квітня 2019 Малофєєв став заступником глави ВРНС.

    Політолог, який працює з адміністрацією президента Росії, розповів, що фактично мова йде про створення «фабрики православних тролів», аналогічної «фабриці тролів» Євгена Пригожина. Той проект також починався з інтернет-спільнот.

    Зараз, повідомляє джерело, обговорюється питання створення патріотичного партійного проекту на чолі з Малофєєвим до виборів ло Держдуму Росії 2021 року. У березні 2019 Малофєєв навіть вступив до «Справедливої Росії», але незабаром вийшов з неї. Тепер бізнесмен нібито обмірковує особистий політичний проект.

    Найсвіжіше

    Популярне