Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Руйнівний вплив на молодь: глава РПЦ вибухнув лютою промовою про Інтернет

    Керівник РПЦ Кіріл вважає, що Інтернет вчиняє на підлітків і молодь «руйнівний вплив», а суспільство, в тому числі і церква, не здатне «дати відсіч», як він висловився, «руйнівній силі Інтернету».

    Про це повідомляє Інформаційний спротив з посиланням на Радіо Свобода.

    Виступаючи в МГУ на пленарному засіданні з’їзду Товариства російської словесності в Москві, що він сам же і очолює, глава РПЦ поскаржився на недостатнє, на його думку, знання російської культури та історії у російської молоді, а також відсутність у неї патріотизму. За словами Кіріла, вже «не одне покоління молоді … не відрізняється свідомою любов’ю до своєї Вітчизни».

    Керівник РПЦ сказав, що одного разу почув розмову молодих людей, з якої зрозумів, «що всі їхні мрії пов’язані з іншими країнами, з іншою культурою, що вони прямують туди і там хочуть облаштувати своє життя». Такі настрої Кіріл приписав «руйнівному впливу Інтернету» і поскаржився на те, що «ми не здатні дати відсіч цьому руйнівному впливу». Кого він мав на увазі, кажучи «ми», патріарх не уточнив.

    На думку Кіріла, «руйнівною силою Інтернету» повинна протистояти школа. Він запропонував розробити узагальнюючий культурологічний курс, який мав би знайомити школярів «зі спадщиною наших видатних співвітчизників, реальні приклади слідування обов’язку і покликанню, самовідданого служіння Батьківщині, діяльного добра і милосердя, щасливого і праведного подружжя» і тим самим «стати гідною відповіддю на виклики, з якими стикаються підлітки в Інтернеті і соціальних мережах».

    Найсвіжіше

    Популярне