П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    «Чорна магія!» У Києві ігуменя відомого монастиря РПЦвУ втрапила у гучний скандал

    Ігуменю Вознесенського Флорівського монастиря РПЦвУ в Києві Євлампію звинуватили в тому, що та будь-якими способами виганяла котів із території обителі. Хоча перед її призначенням тварини постійно там проживали.

    Євлампія стала ігуменею після смерті її попередниці Антонії у 2018 році. Про це повідомив житель Київщини, який спілкувався з новою настоятелькою монастиря, Григорій Бодун, повідомляє Obozrevatel.

    «Для нової ігумені Євлампії стерилізація – страшний гріх. У котах вона вбачала об’єкт для перенесення чорної магії (сліпнуть і хворіють матінки, які займаються котами). Черницям не можна брати до рук тварин, адже, на її думку, так «прокидається материнський інстинкт», і тварини відволікають від основної мети – порятунку душі…» – написав він.

    За словами чоловіка, за рік керування Євлампії 30 осіб, незгодних із такою позицією, вже залишили монастир.

    «Цієї весни матінкам, які доглядали тварин, ігуменя поставила ультиматум: прибрати тварин із монастиря за будь-яку ціну. Всі улюбленці покійної матінки Антонії були вигнані на вулицю», – зазначив Бодун.

    Він додав, що, коли Євлампії розповіли про Закон «Про захист тварин від жорстокого поводження» та відповідальність за його порушення, ігуменя розцінила це як погрозу. За словами чоловіка, в листопаді жінка вигнала з монастиря матінку Тавіфу через те, що та продовжувала доглядати котів усупереч всім обставинам.

    Характерно, що відповідне оголошення з проханням «про допомогу» з’явилося і на офіційному сайті монастиря.

    «Монастир звертається по допомогу до всіх небайдужих: виявіть милосердя до матінок та котів, які проживають на території монастиря. Заберіть котиків або допоможіть їх влаштуватися. Адже черниці, які за ними доглядають, втрачають здоров’я і зір», – йдеться у ньому.

    Користувачі мережі почали обурено коментувати ситуацію.

    «Жах. Що там за вірянка така? Вперше таке читаю… Кіт – Божа тварина, вважається. Може вона і молитви не ті читає, що душа черства і чорна у неї. Треба відвідати такий монастир обов’язково», «Бездушність і жорстокість. Чомусь дуже часто трапляється у служителів церковних», – написали вони.

    Найсвіжіше

    Популярне