П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Ліквідація УПЦ КП: Юрист сказав, що чекає на Філарета

    Провідний юрист компанії Moris Group Володимир Бабій заявив, що розблокування процесу ліквідації релігійного центру «Київська патріархія УПЦ КП» ніяк не пов’язане з богослужбовою діяльністю колишнього глави цієї структури – почесного патріарха Філарета.

    «Реалізація рішень суду не впливає на Філарета», – сказав він OBOZREVATEL, говорячи про можливість для ексглави УПЦ КП здійснювати богослужіння після повної ліквідації цієї структури.

    Юрист наголосив: «Сама церква УПЦ КП припинила своє існування 15 грудня 2018 року (у день Об’єднавчого собору Православної церкви України. – Ред.). Юридично залишався релігійний центр – «Київська патріархія УПЦ КП». На сьогодні відбуваються процеси щодо його ліквідації. З 15 грудня 2018 року Філарет був керівником релігійного центру. З 29 липня він втратив і цей статус».

    Юрист нагадав: формальним главою релігійного центру з 29 липня 2019 року є митрополит Черкаський Православної церкви України Іоан (Олег Яременко), який став головою комісії з ліквідації УПЦ КП.

    Найсвіжіше

    Популярне