П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Міністр культури: «УПЦ МП» має перейменуватися, а центр впливу на неї знаходиться в Москві

    Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський вважає, що було б чесно, якби релігійні організації в своїй назві вказували, до якого релігійного центру належать.

    Про це він сказав інтерв’ю РІСУ, повідомляє Укрінформ.

    «І ми розуміємо, що центр впливу на Українську православну церкву Московського патріархату знаходиться в Росії, в Москві. Звичайно, що Україна має якимось чином враховувати це. І я вважаю, що принцип, що Церква повинна внести в свою назву ідентифікацію, що вона відноситься до Російської Православної Церкви – це зрозуміла норма, яка просто визначає, хто є хто. Всі повинні розуміти, що центр впливу на Українську православну церкву Московського патріархату знаходиться в Москві – через той же Синод», – сказав Бородянський.

    Водночас, зазначив він, тут є нюанс, що країна почала втручатись в такі елементи як назва – це не дуже правильно. Але міністр вважає, що в період війни, в період агресії проти України, коли відбуваються події на Сході, і коли у нас окупували Крим, це нормально, коли країна позначає, хто є хто.

    «І мені здається, що (такі вимоги – ред.) не можна в цьому контексті вважати втручанням. Щоб люди могли свідомо обирати. Держава ж нічого не робила, вона просто сказала: давайте позначимо. Все. Свобода віросповідання залишається, але давайте позначимо, хто є хто на цій території. Я не бачу в цьому ніяких проблем», – наголосив урядовець.

    Найсвіжіше

    Популярне