Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Климент: Виселення української церкви з храму в Сімферополі припинене

    Виселення Православної церкви України з храму в окупованому Росією Сімферополі припинене, повідомив проєкту «Радіо Свобода» «Крим.Реалії» архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент.

    «Сьогодні припинені всі дії з виселення нас із приміщення. Не можу сказати, що стало вирішальним для такого рішення: листи Комітету ООН з прав людини, адресовані Росії, початок судового процесу в Страсбурзі, звернення людей, які нарешті перестали боятися, до світової спільноти, зустріч з держсекретарем США Майком Помпео чи виступ в ОБСЄ», – зазначив владика Климент.

    Арбітражний суд Центрального округу в російській Калузі 14 листопада розгляне касаційну скаргу Управління Кримської єпархії ПЦУ до підконтрольного Росії Міністерства майнових і земельних відносин Криму щодо розірвання договору оренди приміщень Кафедрального собору святих рівноапостольних Володимира і Ольги в Сімферополі.

    19 вересня представник Православної церкви України, архієпископ Євстратій Зоря під час наради ОБСЄ у Варшаві закликав міжнародну спільноту вплинути на Росію, щоб вона виконала свої зобов’язання і не чинила тиск на Кримську єпархію ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне