Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Сербська церква відкрито відмовилася визнавати ПЦУ

    Сербська православна церква (СПЦ) відкрито і різко розкритикувала керівництво Грецької церкви за визнання автокефалії Православної церкви України.

    Зокрема, за словами представника синоду СПЦ єпископа Іринея Бачського, включення до диптиху предстоятеля ПЦУ Епіфанія, є «останнім кроком перед безоднею ще глибшого і небезпечного розколу у вселенському Православ’ї», повідомляє видання «Сьогодні».

    Нагадаємо, ім’я глави помісної Української церкви прозвучало під час недавньої літургії в Салоніках, яку провели патріарх Константинопольський Варфоломій і архієпископ Афінський Ієронім.

    Сербський єпископ нагадав про те, що визнання ПЦУ «потягне виключення імені архієпископа Афінського з диптиха Російської православної церкви і припинення спілкування з усіма ієрархами Елладської церкви», які пристануть на його позицію.

    Архієрей звинуватив керівництво Елладської православної церкви в розколі і закликав скасувати визнання української автокефалії, додавши, що Сербська церква не визнає ані ПЦУ, ані її представників.

    Найсвіжіше

    Популярне