Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    РПЦ скочується в ізоляцію: Погрожують розривом відносин з греками через визнання ПЦУ

    Російська православна церква має намір розірвати спілкування з ієрархами Елладської православної церкви, які визнають Православну Церкву України.

    Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на голову Синодального відділу із взаємин церкви з суспільством і ЗМІ Владіміра Лєгойду.

    «Припиняємо молитовне та євхаристійне спілкування з тими архієреями Елладської церкви, які вступили або вступлять в таке спілкування з представниками українських неканонічних розкольницьких угруповань», – сказав він.

    РПЦ уповноважила патріарха Кіріла припинити згадувати в богослужінні предстоятеля ЕПЦ архієпископа Афінського та всієї Еллади Ієроніма II в разі, якщо він вступить в молитовне спілкування з представниками ПЦУ.

    «Священний Синод Російської православної церкви уповноважує патріарха Московського та всієї Русі Кіріла припинити поминання імені блаженнійшого архієпископа Афінського і всієї Еллади в диптихах в разі, якщо предстоятель Елладської церкви почне за богослужінням поминати главу одного з українських розкольницьких угруповань або зробить інші дії, що свідчать про визнання ним українського церковного розколу», – процитував Лєгойда постанову Синоду.

    Найсвіжіше

    Популярне