П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Епіфаній отримає нагороду, яку вручали Матері Терезі та президентам США

    Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 19 жовтня в Нью-Йорку отримає нагороду – «Премію Афінагора з прав людини».

    «З великою вдячністю та пошаною як Предстоятель автокефальної Української православної церкви (ПЦУ) маю честь прийняти шановану нагороду – «Премію Афінагора з прав людини» («Athenagoras Human Rights Award»), яку буде вручено під час урочистого прийому, влаштованого в Нью-Йорку 19 жовтня», – написав Епіфаній.

    Він зазначив, що «Премія Афінагора з прав людини» була заснована у 1986 році Національною радою Ордена апостола святого Андрія, архонтів Вселенського Патріархату в Америці, її лауреати визначаються Комітетом з числа духовенства і мирян.

    За його словами, премія вручається особі або організації, яка «своїми діями, намірами і самовідданістю послідовно демонструє турботу про основні права та свободи віросповідання для всіх людей». Цю премію отримували 39-й Президент США Джиммі Картер, 41-й президент США Джордж Буш і його дружина Барбара Буш, лауреат Нобелівської премії миру Михайло Горбачов, Матір Тереза з Калькутти та інші.

    Митрополит Епіфаній також додав, що під час візиту до США планує провести зустрічі у Нью-Йорку та Вашингтоні з духовенством, громадськими діячами, представниками міжнародних організацій та української діаспори, а також з представниками державних інституцій Америки.

    «Під час них ми обговоримо сучасні релігійні та світські виклики для України, презентуємо досягнення й зміни, що відбулися протягом останнього часу, зокрема в житті нашої Церкви», – написав предстоятель ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне