Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    Протоієрей РПЦ назвав росіян «народом-вбивцею» – в ефірі православного телеканалу

    Глава патріаршої комісії у справах сім’ї РПЦ МП протоієрей Дімітрій Смірнов назвав росіян «народом-вбивцею», вказуючи на широке розповсюдження серед росіян абортів за наявності медичних протипоказань у матері. Як правило, подібні висловлювання, які роблять в сучасній РФ особи, що не мають статуса о. Дімітрія, кваліфікуються як кримінальний злочин, пов’язаним з розпалюванням міжнаціональної ворожнечі.

    «Якщо людина йде по вулиці з паличкою, у нього задишка – взяти його і зарізати. Як це, вважається гріхом? А тут вбивство людини, ні в чому не винного. Ось такі християни в лапках вбивають власних дітей, а потім питають: гріх це чи ні? Тобто вони не тільки не християни. А у них і совісті немає – у людини на місці совісті біла крохмальна ганчірочка», – повідомляє Credo.press з посиланням на ефір православного телеканалу «Союз», де о.Дімітрій відповідав на питання слухачки, чи згрішила вона, зробивши аборт через варикоз.

    На думку о. Дімітрія, хвороби матері, які можуть перешкоджати нормальному перебігу вагітності, не повинні бути приводом для її переривання. Священик порівняв ці ризики для здоров’я жінки з ризиками солдата, який йде на фронт віддавати життя за батьківщину. «Якщо птах жертвує собою, щоб врятувати пташеня, а людина, високоорганізоване ссавець, він його вбиває, ну хто він після цього? І лікар, який до цього схиляє. Тому що лікар – йому аби все було шито-крито: за аборт його лаяти не будуть, а якщо щось трапиться з породіллею, то його будуть лаяти, і щоб не лаяли, він краще вб’є немовляти і схилить до цього маму», – заявив о. Дімітрій.

    «У нашого народу абортована свідомість, – додав протоієрей. – Це народ-вбивця. Подобається це вираз мій, не подобається, але мільйони вбиваються щорічно. Довели країну до того, що у нас 1,7 дитини на сім’ю – менше двох осіб, це говорить про те, що ми вимираємо. І коли прийдуть до нас з півдня мусульмани, а зі сходу азіати, і ми будемо у них в підпорядкуванні, тоді дізнаємося, що таке варикоз».

    Найсвіжіше

    Популярне