Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    У річницю совєтсько-нацистського параду в Бресті МЗС РФ похвалив совєтсько-нацистську змову

    Міністерство закордонних справ Росії 22 вересня оприлюднило повідомлення, в якому схвалюється пакт Молотова-Ріббентропа, згідно з яким Сталін та Гітлер поділили сфери впливу в Європі. Цього ж дня у 1939 році нацистські війська передали Брест радянським військам і провели спільний парад. Історики вважають, що саме цей договір між Сталіним та Гітлером дав «зелене світло» Другій світовій війні, в які загинули десятки мільйонів людей.

    Цікавий момент: ще якихось 10 років тому у Кремлі офіційно засуджували пакт Молотова-Ріббентропа.

    Варто зазначити, що 23 серпня цього року Європарламент прийняв резолюцію «Про важливість європейської пам’яті для майбутнього Європи»:

    «80 років тому, 23 серпня 1939 року, комуністичний Совєтський Союз і нацистська Німеччина підписали Договір про ненапад, відомий як Пакт Молотова-Ріббентропа, і його секретні протоколи, розділивши Європу і території незалежних держав між двома тоталітарними режимами і згрупувавши їх в сфери інтересів, що відкрило шлях до виникнення Другої світової війни», – йдеться в документі.

    Російський професор історії Андрій Зубов переконаний, що пакт, безумовно, був змовою, причому мерзенною та аморальною:

    «Його за спиною інших укладали два тоталітарні режими, які мало того, що ні в гріш не ставили інтереси своїх народів, так ще і абсолютно ігнорували волю народів, територія яких піддавалася розділу. Це і є змова. В даному випадку змова – не оціночні характеристика, а зовсім об’єктивна і точна».

    Що стосується самої суті пакту Молотова – Ріббентропа, то саме він як ніщо інше відкрив прямий шлях для Другої світової війни, підкреслив професор. За його словами, 60 мільйонів людей, які загинули в цій війні, жертви Голокосту і інші трагедії – це все на совісті тих, хто підписав договір 23 серпня 1939 року.

    «Саме тому кремлівська пропаганда так старанно сьогодні оберігає міф про необхідність і неминучість підписання пакту. Тому що правильне бачення цього договору в першу чергу викриває Сталіна. Те, що Гітлер був агресором, на той час таємниці ні для кого не становило».

    Найсвіжіше

    Популярне