Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Остання імперія зла мусить впасти: Посол України закликав міжнародну спільноту поставити за мету розпад Росії

    «Дезінтеграція Росії повинна стати стратегічною політикою міжнародної спільноти. Це засвідчують понад п’ять років війни Росії проти України і решти демократичного світу. Наші дії повинні стати наступальними і мати за свідому кінцеву мету розпад Російської Федерації. Це – єдине ефективне довгострокове рішення, від якого виграє переважна більшість країн», – пише дипломат Олександр Александрович у своїй колонці під назвою «Єдиний спосіб впоратися з Росією».

    Александрович переконаний, що будь-які спроби втихомирити Росію і повернутися до звичного бізнесу ведуть лише до її більшого нахабства. Спроби цивілізовано домовитися з РФ, на думку посла, теж приречені на невдачу, оскільки «це суперечить базовим експансіоністським установкам кремлівського режиму».

    «РФ в її нинішніх кордонах і з її нинішніми ресурсами ніколи не здатна стати нормальною цивілізованою державою. Натомість Росія зменшена до розмірів її нинішньої європейської території, позбавлена зброї масового знищення і постійного членства в Раді безпеки ООН, має всі шанси стати відповідальним регіональним гравцем, можливо навіть стати членом ЄС і НАТО, мирно співіснувати зі своїми сусідами», – пише посол.

    Александрович окремо наголошує, що «засоби розвалу РФ не потребують ведення військових дій». Він пропонує ізолювати Росію, запровадивши реальні економічні санкції.

    «Персональні санкції проти найвищих керівників із замороженням активів і забороною на в’їзд; жорсткі обмеження для енергетичного, банківсько-фінансового і військово-технічного секторів, заборона на продаж високих технологій, обвал цін на нафту», – перелічує посол «інструменти розвалу».

    Посол підкреслює, що нова стратегія щодо ізоляції, стримування та примушення Росії до миру «шляхом її контрольованого розвалу» повинна отримати негласний консенсус і підтримку ключових глобальних гравців – США, ЄС і КНР.

    «Настає час, коли остання імперія зла мусить впасти», – резюмує український дипломат.

    KREMLIN DELENDA EST!

    Найсвіжіше

    Популярне