П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Патріархія Грузії звинуватила главу РПЦ в заохоченні сепаратизму

    Патріархія Грузії звинуватила предстоятеля Російської православної церкви в заохоченні сепаратизму. Відповідну заяву розповсюдила служба зі зв’язків з громадськістю патріархії.

    16 вересня прес-служба Рауля Хаджимба опублікувала текст вітального послання, яке патріарх Московський Кіріл направив йому в зв’язку перемогою на «виборах президента» Абхазії, повідомляють «Новини-Грузія».

    У патріархії Грузії відзначають, що на офіційному сайті Московського Патріархату послання опубліковано не було, проте з боку РПЦ не було заперечення даного факту.

    «Земля Абхазії є корінною грузинською територією, і вона повинна сприйматися тільки в межах єдності кордонів Грузії. Це не заперечує навіть Російська православна церква і визнає юрисдикцію Грузинської церкви в даному просторі. На цьому тлі дії Його Святості Кіріла незбагненні для нас і сприймаються як заохочення сепаратизму, який перешкоджає встановленню мирних відносин між грузинами і абхазами», – сказано в заяві.

    Патріархія Грузії висловила надію, що РПЦ поважатиме територіальну цілісність Грузії і, ґрунтуючись на християнських навчаннях, допоможе нормалізувати відносини між Грузією і Росією, грузинами і абхазами, грузинами і осетинами.

    Найсвіжіше

    Популярне