П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Болгарія заборонила в’їзд російському «православному» мільярдеру

    За словами генерального прокурора Болгарії Сотіра Цацарова, Державне агентство національної безпеки країни запровадило 10-річну заборону на в’їзд до країни російському мільярдеру Константіну Малофєєву.

    Як повідомляє болгарське видання Sofia Globe, Малофєєв є одним з тих, хто нібито був у контакті з Ніколаєм Маліновим, керівником болгарського русофільського руху, якого звинувачують у шпигунстві на користь Росії та відмиванні коштів.

    Інформація про заборону Малофєєву з’явилася наступного дня після того, як ДАНБ наклала 10-річну заборону колишньому генералу КДБ Лєоніду Решетнікову на в’їзд до Болгарії. Ім’я Решетнікова також лунало у слідстві проти Малінова щодо шпигунства.

    Константін Малофєєв – голова громадської організації «Товариство розвитку російської історичної просвіти «Двоглавий орел»», очолює правління Царградської медіа-групи («православний» телеканал «Царьград») та є засновником міжнародного інвестиційного фонду «Маршалл Капітал Партнери».

    У липні 2014 року Україна порушила кримінальну справу проти Малофєєва, стверджуючи, що він фінансував незаконні військові угруповання на сході України. Того ж року його внесли до списку санкцій ЄС. Нагадаємо, Малофєєв, як член комісії РПЦ, брав участь у привезенні до України «Дарів волхвів», що було операцією прикриття для російських спецслужб.

    У заяві Міністерства фінансів США у грудні 2014 року сказано, що Малофєєв був одним з головних джерел фінансування росіян, які пропагували сепаратизм у Криму.

    «Малофєєв включений до переліку тому, що він несе відповідальність за вчинення дій, що загрожують миру, безпеці, стабільності, суверенітету чи територіальній цілісності України, або він надає істотну допомогу, спонсорство або надання фінансових матеріалів або технологічну підтримку, або товари, або послуги для підтримки так званої «Донецької Народної Республіки», – зазначили в Міністерстві фінансів США.

    Найсвіжіше

    Популярне