П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Незалежно від порядку денного: Конгресмени США щотижня моляться за Україну

    Усі засідання Конгресу Сполучених Штатів Америки починаються з молитви, у якій регулярно згадують про Україну, при чому навіть тоді, коли тема зустрічі не стосується нашої держави.

    Про це на своїй фейсбук-сторінці написала журналістка, кореспондентка української служби Голосу Америки у Вашингтоні Катерина Лісунова.

    «На Голосі Америки я зараз працюю конгресовою кореспонденткою. І тому часто слухаю засідання, як Палати Представників, так і Сенату. І от цікаво, що усі засідання Конгресу починаються з молитви. А іще цікавіше, що принаймні кілька разів на тиждень вони обов’язково моляться за Україну перед початком слухань. Незалежно від того, чи є українське питання у розкладі законодавців, чи ні», – написала журналістка і проілюструвала допис відеозаписом зі засідання минулої середи, де Палата представників США у молитві загадує про тяжкі виклики перед Україною.

    Примітно, що традиційну молитву перед засіданням Конгресу читає капелан Палати представників Маргарет Кіббен – пресвітеріанська священнослужителька, що з 2010 по 2014 рік була 18-м капеланом Корпусу морської піхоти США (CHMC) і заступником начальника капеланів ВМС США, а з 2014 по 2018 рік служила 26-м головним капеланом ВМС США.

    Текст молитви переклала інша користувачка фейсбуку Світлана Павленко, зазначаючи: «Може, коли ви зараз сидите у холоді, без світла i тепла, вам стане трохи тепліше на серці».

    Молитва Палати представників США у перекладі Світлани Павленко:
    Mи знову молимося, i з нами та ж пристрасть, та сама відданість, та сама готовність захищати від сучасних ворогів Свободу та Суверенітет, Мир та Справедливість.

    Нам достатньо озирнутися навколо земної кулі, щоб побачити репризу ірраціональних гордовитостей, які загрожують Україні. Ми підтримуємо український народ в його рішучості та твердому зобов’язанні протистояти своїм гнобителям у цей сумний період його історії.

    О, володарю, суддя між народами! Виріши суперечки твого народу! I нехай вони перекують свою зброю в інструменти, які будуть обробляти землю, а не знищувати її, нехай їхня зброя буде віддана інструментам дипломатії та стабільності.

    I нехай у цей день ми отримаємо натхнення залишити наші війни та вшанувати тих, хто йшов перед нами з новою відданістю миру у спасінні, яке можна знайти тільки в твоєму імені, ми молимося.

    Aмінь.

    Найсвіжіше

    Популярне