Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Патріарх РПЦ, попри розрив відносин, привітав ченців Афонського монастиря Вселенського Патріархату

    Московський патріарх Кіріл, попри попередні заборони Синоду Російської Церкви молитись із кліриками Вселенського Патріархату, привітав ігумена Пантелеймонового монастиря на Афоні архімандрита Євлогія (Іванова) і ченців з престольним святом.

    Річ у тому, що всі монастирі на Афоні підпорядковані Вселенському патріархату і вважаються монастирями Константинопольської Церкви з якою РПЦ ще в 2018 році розірвала Євхаристичне єднання.

    Про це повідомляє Патриархия.ru.

    «Сердечно вітаю всіх вас і вітаю з престольним святом обителі – днем ​​пам’яті святого великомученика Пантелеймона… Заступництвом святого Пантелеймона Творець і Промислитель миру нехай збереже всіх вас в доброму здоров’ї і бадьорості духу, пошле повноту сил і зміцнить на шляху порятунку», – написав очільник Російської Православної Церкви патріарх Московський Кіріл.

    Таким чином РПЦ показує, що підтримує контакти із Вселенським Патріархатом через свій Пантелеймонів монастир, який здебільшого населяють російські монахи. Саме в цей монастир вклали багато грошей російські меценати і тепер, переривати з ними зв’язок для патріархії, щонайменше, не дуже зручно, навіть попри заборони Синоду РПЦ молитись із кліриками Вселенського Патріархату та відвідувати Афон.

    Нагадаємо, раніше РПЦвУ анонсувала поїздки на Афон, в яких розписані богослужіння в монастирях Вселенського патріархату на Афоні. Російські експерти назвали це «голом у свої ворота на рівному місці».

    Найсвіжіше

    Популярне